Klottersanering av 2 komponent lack/färg - glas m.m.

2 komponent lack/ färg – Glas – Fasadplattor av metall/målade och andra motsvarande ytor

 

Viktigt: Börja med en liten yta på ett mindre synligt ställe för att kontrollera att ytorna tål ovannämnda produkter.

Påför SEJSAB RG-35 Graffiti Remover Medium med pensel, borste, roller eller lågtrycksspruta. Bearbeta eventuellt ytan med en icke slipande svamp eller en mjuk borste tills graffitin är upplöst, dock utan att ytan löses upp eller skadas.

Påför SEJSAB RG-27 Graffiti Soap Strong i en 10%-ig lösning, med en lågtrycksspruta.

Använd sedan en fönsterskrapa för att ta bort den upplösta graffitin och torka sedan med en mjuk trasa eller papper tills dess att ytan är helt ren. Om det förekommer områden där det är svårt att ta bort den upplösta graffitin så kan extra SEJSAB RG-27 Graffiti Soap Strong i en 10%-ig lösning påföras med en lågtrycksspruta.

Man kan också välja att använda en fuktig borste med spolvattenslang för att rengöra hela ytan tills all upplöst graffiti är borta och ytan är helt ren.

Du kan även använda högtryck (varmt vatten) för att försiktigt ta bort den upplösta graffitin.

Om det finns rester av tjära, påför SEJSAB RG-50 Graffiti Remover Degreaser eller SEJSAB RG-51 Graffiti Remover Degreaser Strong med pensel, borste, roller eller lågtrycksspruta. Låt det verka i 1-5 minuter. Påför SEJSAB RG-27 Graffiti Soap Strong i en 10%-ig lösning med en lågtrycksspruta. Använd sedan en fönsterskrapa för att ta bort den upplösta graffitin och torka därefter med en fuktig trasa eller papper tills dess att ytan är helt ren. Om det förekommer områden där det är svårt att ta bort den upplösta graffitin, påför då lite extra SEJSAB RG-27 Graffiti Soap Strong i en 10%-ig lösning med lågtryckssprutan.

Du kan också välja att använda en fuktig borste med spolvattenslang för att rengöra hela ytan tills all upplöst graffiti är borta och ytan är ren.

Du kan även använda högtryck (varmt vatten) för att försiktigt ta bort den upplösta graffitin.

Om det förekommer skuggor, påför SEJSAB RG-70 Graffiti Remover Shadow med pensel, borste, roller eller lågtrycksspruta. Låt det verka i 1-5 minuter. Påför SEJSAB RG-27 Graffiti Soap Strong i en 10%-ig lösning med en lågtrycksspruta. Använd sedan en fönsterskrapa för att ta bort den upplösta graffitin och torka därefter med en fuktig trasa eller papper tills dess att ytan är helt ren. Om det förekommer områden där det är svårt at ta bort den upplösta graffitin, påför då lite extra SEJSAB RG-27 Graffiti Soap Strong i en 10%-ig lösning med lågtryckssprutan. Du kan också välja att använda en mjuk borste med spolvattenslang och tvätta av hela området tills all upplöst graffiti är borta och ytan är helt ren. Du kan även använda högtryck (varmt vatten) till att försiktigt ta bort den upplösta graffitin

För teknisk information, se datablad nedan

Följande produkter skall användas:

 SEJSAB RG-27 Graffiti Soap - Strong

SEJSAB RG-35 Graffiti Remover - Medium: Teknisk information

SEJSAB RG-50 Graffiti Remover Degreaser: Teknisk information

SEJSAB RG-51 Graffiti Remover Degreaser - Strong: Teknisk information

SEJSAB RG-70 Graffiti Remover Shadow: Teknisk information